Alles wat je wilt weten over de zwangerschap

Op deze site informeren wij jou namens het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Dordrecht en omstreken graag over wat er zoal komt kijken bij een zwangerschap. Dat is namelijk nogal wat! Lees meer over wat je kunt verwachten, wat je moet regelen, maar ook waar en bij wie je terecht kunt.

Missie & Visie
Het zorgen voor de beste basis voor nieuw leven. Dit door het leveren van hoogwaardige geboortezorg door een optimale samenwerking van zorgprofessionals waarbij het gezin centraal staat!

Ik ben zwanger

Spannend, je bent zwanger! Wat kun je verwachten tijdens je zwangerschap? Hier vind je vele tips en adviezen.

Ik heb een zwangerschapswens

Lees meer over hoe jij je kunt voorbereiden op je zwangerschap, zo kan je ervoor zorgen dat je zo gezond mogelijk zwanger wordt.

Verloskundige onderzoekt buik

 Verloskundigenpraktijken

Bekijk welke verloskundigenpraktijken bij jou in de buurt zitten

Zwangere vrouw bij de gynaecoloog

 Albert Schweitzerziekenhuis

In het Albert Schweiterziekenhuis beval je bij Rhena.

Moeder verschoont baby

 Kraamzorgcentra

Bekijk wat een kraamzorgorganisatie voor jou kan betekenen.

Corona, kinderwens, zwangerschap en vaccinatie

De “Werkgroep COVID-19 en Zwangerschap” is een samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG), KNOV, NVK, NVMM, patiënten federatie Nederland, RIVM en VHIG.

Samen hebben zij een advies gemaakt voor vrouwen die kinderwens hebben of zwanger zijn. Het advies is, kort samengevat: laat je vaccineren. Dit geldt ook voor de booster vaccinatie.

Bij vragen kun je altijd contact opnemen met je eigen verloskundige of verloskundig zorgverlener van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Nieuwsbericht

Geboren: sociocratische vereniging
VSV Dordrecht e/o!

18 oktober 2023

Verloskundig Samenwerkingsverband VSV Dordrecht e/o. werkt al meerdere jaren als geboortezorgnetwerk intensief samen in de regio. Het VSV bestaat uit de regionale eerstelijns verloskundigenpraktijken, kraamzorgorganisaties, het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) en de vakgroep gynaecologie van het ASz.

Nieuwsbericht

Kans op een keizersnede fors lager door reeks eenvoudige maatregelen

6 september 2023

De kans op een keizersnede bij een eerste bevalling die wordt ingeleid, is in het Albert Schweitzer ziekenhuis in twee jaar tijd meer dan gehalveerd. In 2020 kwam het bij 1 op de 3 van dergelijke bevallingen bij Geboortecentrum Rhena nog tot een keizersnede (sectio). Na het nemen van een pakket maatregelen vanaf 2021 was dat in de eerste helft van 2023 nog maar bij 1 op de 7 het geval en de trend zet door.